Szemüvegkészítés

Hogyan készül egy szemüveg?

Szemüvegkészítés

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Amikor szemüveget kell választani, a sokféle keret között nehéz eligazodni. A legtöbb ember funkcionálisan tekint a szemüvegre, pedig valójában nagyon sokat elárulnak a viselője személyes stílusvilágáról, így nagyon jelentős hatásuk van. A viselt szemüveg kulcsszerepet játszik az első benyomás kialakulásakor, hogy milyen érzéseket keltünk másokban akár egy állásinterjú, vagy egy randi során. Egy megfelelő szemüveg még a karrierépítésben is fontos, hiszen aki jól lát, az hatékonyabban dolgozik, így többet keres. A szemüveg választásakor jogosan merülnek fel olyan kérdések, hogy melyik is áll jól az arcomhoz, mi akadályozza meg a lencsék karcolódását, vagy hogyan tudom pótolni a kis orrpárnákat, ha eltűnnek? Nos, most igyekszünk választ adni a kérdésekre.

Hogyan készül egy szemüveg?

Mind a szemüvegkeretek, mind a lencsék magasszintű technológiát és kézügyességet igényelnek. A manapság viselt szemüvegek több mint 80%-ánál műanyag lencsék vannak beépítve, melyek alakja és vastagsága sokféle, hogy megfeleljenek a kiválasztott kereteknek és a szükséges látáskorrekciónak. A legtöbb szemüveg „üres” vagy kerek darabokkal kerül ki az optikai laboratóriumokból, változó elülső görbékkel és vastagsággal attól függően, hogy mennyi segítségre van szüksége a szemnek. A laboratóriumi szakember kiválasztja a recepthez legközelebb eső alapanyagot, és behelyezi egy gépbe, ahol a vénynek megfelelően alakítja. Ez egy szigorú feltételekkel rendelkező folyamat, amely előírások alapján, a karcolások elkerülését is figyelembe véve zajlik.

Ezután a lencsék szélét a kiválasztott kerethez igazítják. Nagyon precízen egy hornyot vágnak a lencsékbe, így azok szorosan és biztonságosan bepattannak a keretbe. Végül a lencséket színezik, karcállósággal, fényérzékenységgel szembeni bevonattal látják el. A bonyolultnak tűnő eljárás ellenére az új technológiák már lehetővé teszik az optikusok számára, hogy gyorsan és hatékonyan készítsék a lencséket - és az ügyfelek otthonról, kényelmesen, online megrendeljék.

latasvizsgalat