Kontaktlencse betanítás

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hát igen, a nagy dilemma. Bár vannak nagyon csinos szemüvegkeretek, de azért mégis akad olyan alkalom, amikor a szemüveg kimondottan kényelmetlen viselet és bekorlátozza az arcot. Ilyenek pl. az úszás, futás, vagy sokféle sport, a házasélet, vagy a motorozás. Függetlenül attól, hogy sima, tórikus, bifokális, vagy multifokális lencsére van szüksége, megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbbet.

Az első lépés

Az első lépés, hogy bejelentkezik az optometristához friss szemvizsgálatra. Nyugodt körülmények között meg tudják beszélni, hogy javasolt-e Önnek a kontaktlencse, vagy jobb ha a szemüvegnél marad. Ne feledje, hogy egy teljes szemvizsgálat nem foglalja magában automatikusan a kontaktlencse helyzet értékelését is - ez egy külön időpont. A szemüveg receptje valószínűleg különbözik a kontaktlencse receptjétől, mivel a szemüveg a szemétől távolabb helyezkedik el, míg a kontaktlencsék közvetlenül a szemein vannak.

Kontaklencse betanítás

Elengedhetetlen a kontaktlencse-viselők tanítása, oktatása a kontaktlencse megfelelő ápolására, tárolására, a sterilitásra és a higiéniás szabályok betartására.

Miután az optometrista javaslatot tesz az Ön számára megfelelő kontaktlencsére, közösen időpontot választunk az oktatás megtartására. Megismeri a beillesztést, eltávolítást, valamint az ápolást és a tisztítást. Az oktató értékelni fogja látását és ellenőrzi, hogy a lencsék megfelelők-e. Az első behelyezés és tanítás után 2 hét áll rendelkezésére a lencsék kipróbálására, ezt mi figyelemmel kísérjük és időpontot biztosítunk Önnek, ha szükséges. Ezen a ponton, ha változtatásokat kell végrehajtanunk, akkor megtesszük. Ne felejtse el viselni próba kontaktlencséjét a kéthetes nyomon követéshez.

kontaklencsetanitas